Hrastove Ploče / Širinske Ploče

Hrastove ploče imaju široku namenu, koriste se kao ploče stolova, kao delovi nameštaja (komode, kuhinje, kreveti), za kuhinjske radne ploče, police, podprozorske daske, daske za serviranje hrane i slično.

Širinska ploča debljine 20mm nastaje od masivnih elemenata širine 40-80mm spajanjem po širini, tako da dužina lamele odgovara dužini ploče. Ploče debljine 40mm su lamilirane i debljinski, kako bi se osigurao veći kvalitet i sigurnost od krivljenja proizvoda. U standardnoj ponudi su debljine 20mm i 40mm, sa mogućnošću izrade i nestandardnih debljina. Postoje tri klase ploča: AB, BC i CD kvalitet.

hrastove ploče vrhunskog kvaliteta

AB Kvalitet
Karakteristike ploče AB kvaliteta je da su bez čvorova i beljike na A strani ploče (licu), dok je dozvoljen pupoljak čvor do 2mm promera. Na B strani dozvoljeni su zdravi neispadajući čvorovi promera do 20mm i do 20% beljike.

hrastove ploče odličnog kvaliteta

BC Kvalitet
U BC kvalitetu su dozvoljeni zdravi, neispadajući čvorovi promera do 20mm i do 20% beljike sa A strane (lica), sa druge strane ploče dozvoljeni su veći čvorovi i veći postotak zastupljenosti beljike.

hrastove ploče visokog kvaliteta

CD Kvalitet
Kod ploča CD kvaliteta su dozvoljeni ispadajući čvorovi svih promera, beljika, te pukotine - kod koji se radi ispuna specijalnim filerima za tu namenu.

Ploče se koriste za razne namene, kao ploče za stolove najčešće, kao kuhinjske radne površine, police, podprozorske daske, nameštaj od masiva i sl.

Kalkulator cene hrastovih ploča

*Postoji mogućnost poručivanja ploča drugih debljina. Maksimalna dužina ploče je 500cm, a širina 150cm.

*PDV je uracunat u cenu.

Kalkulator cene ploča sa prirodnim ivicama

*Postoji mogućnost poručivanja ploča drugih debljina. Maksimalna dužina ploče je 500cm, a širina 150cm.

*PDV je uracunat u cenu.

Kalkulator cene okruglih ploča

* Prečnik ploce ne može da bude širi od 150cm.

*PDV je uracunat u cenu.